^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program de vizita: Luni - Sambata, 09:00–17:00

Get Adobe Flash player
Centenar

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
570
3173
13352
932706

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Anunțuri

Caius Sacarin

S-a încheiat încă o poveste a unui călător în trecut...Cu profund regret anunțăm dispariția celui care a fost arheologul Caius Săcărin. S-a născut la Bichigi, județul Timiș, în urmă cu 68 de ani, pe 7 octombrie 1950. A urmat studiile secundare la Făget iar cele universitare în cadrul Facultății de Istorie a Universității București, sub îndrumarea unor profesori de excepție. Din anul 1976 a fost angajat al Muzeului Județean Caraș-Severin, specializându-se în cercetarea epocii bronzului.
A participat la studierea celor mai importante șantiere arheologice de unde au fost scoase la lumină depozite de bronzuri unice în țară: Divici, Pescari, Sichevița, Liubcova, Socol, Gornea. A fost unul dintre cei care au pus umărul la realizarea secțiilor de istorie de la Moldova Nouă, Băile Herculane, Gornea, Mehadia și Bănia. Între 1985 și 1990 a fost director al Ateneului Tineretului din Reșița, implicându-se în viața culturală a urbei, ca apoi să revină la prima dragoste, arheologia. A participat la numeroase manifestări științifice de prestigiu, naționale și internaționale, a reușit să introducă în circuitul științific informații deosebite și să îmbogățească patrimoniul național prin clasarea a sute de piese la categoria Tezaur.
Ne exprimăm regretul pentru dispariția prematură și transmitem condoleanțe familiei îndoliate!

Ne vor lega pentru totdeauna spiritul binevoitor, zâmbetul și sumedenia de povești și de cântece!
Fie-i țărâna ușoară!

Dumitru Teicu

 

Născut în 26 ianuarie 1954 în satul Ilidia, judeţul Caraş-Severin, a absolvit cursurile Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, fiind apoi doctor în istorie al aceleiaşi instituţii, sub îndrumarea regretatului academician prof. dr. Nicolae Edroiu. Din anul 1990 a condus destinul muzeului reşiţean, făcând cunoscută în ţară şi peste hotare activitatea acestuia. Şi-a legat numele de istoria medievală a Banatului, în special de arheologia locurilor sacre, conducând săpături în cele mai importante situri ale Banatului de munte.

S-a implicat activ în viaţa ştiinţifică, fiind cunoscut pentru numeroasele studii şi cercetări de arheologie şi istorie medievală a Banatului. Profesor la universităţile din Oradea, Timişoara şi Reşiţa, a oferit îndrumare ştiinţifică în cadrul cursurilor de Istorie medievală precum şi în cadrul programelor de doctorat.

Ne exprimăm profundul regret pentru dispariţia sa şi transmitem condoleanţe familiei îndoliate!

Trupul neînsufleţit este depus la capela nr. 4 din cimitirul nr. 8 (str. Făgăraşului) iar slujba de înmormântare va avea loc marţi, 13 martie, ora 13.

Sit tibi terra levis!

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte