^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
949
14274
46059
3379369

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Muzeul Banatului Montan, Reșița vă invită la vernisajul expoziției foto-documentare dedicată Centenarului Marii Uniri Instaurarea Administrației Românești în Banat.

Județul Timiș-Torontal și Caraș-Severin care va avea loc vineri, 12 octombrie de la ora 13, în foaierul instituției. 

Proiectul expozițional a fost realizat în colaborare cu Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, Mitropolia Banatului, Episcopia Ortodoxă a Caransebeșului, Serviciul Județean Timiș al Arhivelor Naționale, Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale și Serviciul Județean Mehedinți al Arhivelor Naționale.
Imagini inedite din colecțiile instituțiilor organizatoare surprind momentele fierbinți prin care a trecut populația din teritoriul bănățean în anii Marelui Război dar și din perioada înfăptuirii Unirii și a celei următoare, după retragerea Armatei sârbești. Majoritatea instantaneelor ilustrează însă instaurarea administrației românești în teritoriile de la sud de Mureș, care au revenit României în urma hotărârilor Conferinței de Pace de la Paris. O altă secțiune deosebit de interesantă evidențiază primele reforme ale statului unitar român, inclusiv Constituția României adoptată în anul 1923.

click aici pentru a vizualiza comunicatul de presă

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte