^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
6328
131089
158203
3088625

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

În dimineața zilei de marți, 27 august, ne-a părăsit pentru veșnicie bănățeanul prin naștere, convingere, dragoste și dăruire, ing. Dan Perianu. S-a născut la Oraviţa, în 28 iunie 1943.

După absolvirea cursurilor primare, din anul 1953 s-a stabilit la Reşiţa, unde a absolvit liceul în anul 1960. A fost student la Facultatea de Mecanică (Secţia Maşini Termice) a Politehnicii din Timişoara, pe care a absolvit-o în 1965. Din acelaşi an a lucrat neîntrerupt la Uzina de Construcţii de Maşini Reşiţa, fiind şef al Serviciului de Organizare a Producţiei, şef al Compartimentul Patrimoniu, secretar al Consiliului de Administraţie al UCMR, şi, în ultimii ani, până la pensionare (2007), consilier al directorului general al societăţii.

A fost un pasionat al istoriei industriale, a reușit să și materializeze pasiunea prin realizarea mai multor volume pe această temă. Pentru lucrările publicate a obţinut distincţii din partea unor fundaţii şi foruri de specialitate, inclusiv Academia Română.

Conștient de importanța și valoarea colecțiilor muzeale, a susținut creșterea și îmbogățirea patrimoniului industrial. Prin grija inginerului Dan Perianu, instituția muzeală reșițeană a intrat in posesia unor obiecte și documente cu valoare istorică deosebită. Dispariția domniei sale reprezintă o pierdere nu numai pentru orașul nostru ci și pentru lumea culturală și pentru muzeu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte