^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
1280
10580
73133
4493280

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Luni, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 11.00, la Muzeul Banatului Montan Reșița, va avea loc vernisajul expoziției ROMÂNIA ÎN IMAGINI. Aceasta reunește peste șase sute de lucrări înscrise în Concursul național „România, țara mea”, inițiat de Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița în urmă cu 13 ani și derulat anual în preajma Zilei Naționale. Desenele și fotografiile expuse sunt lucrări ale preșcolarilor și elevilor din toate județele țării. Secțiunile concursului sunt: „România, țara mea” (concurs de desene pentru ciclul preșcolar); „Locuri de poveste” (concurs de fotografii – ciclul primar); „File de istorie” (fotografii – gimnaziu); „Veșnicia s-a născut la sat” (fotografii – liceu); „Licean în România” (eseuri - ciclul liceal).

Expoziția ‘Cotidian’ de la Muzeul Banatului Montan, Reșița este prima expoziție personală într-un muzeu a artistei Ioana Joa. Picturile si desenele expuse fac parte din proiecte executate în perioada 2017-2022.
‘Construiesc o istorie a vieții cotidiene văzută și imaginată prin filtru personal. Procesul este unul de recuperare a unor momente specifice, de clasare, arhivare și aducere în prezent.’ - Ioana Joa
Expoziția are loc in perioada 25 noiembrie 2022-29 ianuarie 2023.

Piese de tezaur și alte obiecte de mare valoare într-o expoziție inedită pentru comunitatea muzeală românească.

Rețeaua Națională a Muzeelor din România, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, propune publicului larg, comunității industriilor culturale și creative, mediului politic și administrativ o expoziție inedită despre valoarea patrimoniului cultural și al colecțiilor muzeale pentru societate. Expoziția”Muzeul pentru tine!” va avea loc în perioada 09 noiembrie - 31 decembrie 2022, la sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român, și este configuratăîn jurul unui concept curatorial care relaționează, prin analogie cu miracolul vieții și al naturii, poveștile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colecțiile a mai multor muzeedin toată țara, într-un spectacol vizual care nu poate fi ratat.

Intenția acestei expoziții este de a construi o relație durabilă cu mediulpolitic, administrativ, creativ și cu publicul de orice tip, oferindu-i experiențe de cunoaștere și de interacțiune unice și memorabile cu colecțiile muzeelor pentru înțelegerea valorilor economice, sociale, culturale și educative ale acestora. Ceea ce veți vedea și aprecia a fost rezultatul unui efort colaborativ impresionant care a implicat participarea a 26 de muzee de diferite tipuri și domenii:

În perioada 28-30 octombrie 2022 s-au desfășurat la Lugoj lucrările Conferinței Internaționale de Istorie „Acta Historica Civitatis Lugosiensis”, Istorie locală și istorie națională în context european, ediția a II-a, cu participarea mai multor

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte