^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
1062
5630
54177
3387487

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Rezultatul selectării dosarelor depuse în vederea participării la examenul organizat în perioada 23.09.2021-29.09.2021 pentru ocuparea postului vacant de arheolog gr. IA din cadrul Muzeului Banatului Montan.
Comisia de examen, constituită potrivit prevederilor Deciziei nr. 22/24.08.2021, comunică rezultate ale selecţiei dosarelor:.

click aici pentru vizualizarea rezultatelor selecţiei dosarelor

Ovidiu Bozu

În mod cu totul neașteptat, vestea că Ovidiu Bozu a fost chemat de pallida Mors, a venit pentru noi toți luni dimineață, 10 august.

Născut la Reșița, în 2 mai 1947, a urmat studiile liceale în oraș iar cele universitare la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (1968-1973). Apoi, o viață întreagă, timp de 40 de ani, a activat ca muzeograf și arheolog la Muzeul Judeţean de Istorie al judeţului Caraş-Severin/Muzeul Banatului Montan Reşiţa.

A avut numeroase colaborări în plan profesional cu colegii arheologi din întreaga țară, dar mai ales cu Alma Mater din Cluj-Napoca, cu Muzeul Național al Banatului din Timișoara, cu Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş.

Arheolog romanist, Ovidiu Bozu și-a legat numele și viața de cele mai importante situri romane din județul Caraș-Severin. Pentru Ovidiu Bozu, arheologia a fost mai mult decât o profesie, a fost destinul însuși cel care l-a purtat de la Moldova Nouă și Zăvoi, la Brebu și Mehadia ori Lăpușnicel, de la Berzovia până la Vărădia, toate situri romane de importanță națională.

A descoperit, concomitent, peste 100 de noi puncte de cercetare arheologică.

A valorificat descoperirile prin intermediul a peste 30 de studii și articole științifice în reviste de specialitate și volume colective.

Ne exprimăm profundul regret pentru dispariția colegului nostru, iar familiei îndurerate, cele mai sincere condoleanțe.

Funeraliile vor avea loc joi, la ora 12, la cimitirul nr. 2, Reșița.

Sit tibi terra levis!

Vidu Micli

Muzeul Banatului Montan anunță cu regret încetarea din viață a celui care a fost subinginer Vidu Micli.

Născut la Moceriș în 21 iulie 1956, Vidu Micli a absolvit Institutul Politehnic Traian Vuia din Timișoara, fiind angajat timp de peste 20 de ani la Muzeul Banatului Montan din Reșița ca muzeograf.

A participat pe numeroase șantiere arheologice în județul Caraș-Severin, alături de arheologi pentru realizarea documentațiilor, a planurilor topografice, precum și în colectivele de descărcare arheologică a diferitelor obiective de investiții amplasate în zonele de patrimoniu arheologic, până în anul 2012 când a trebuit să se retragă din cauza stării de sănătate.

Dumnezeu să-l odihnească!

Având în vedere că a fost suspendată temporar furnizarea cu apă la nivelul instituției din cauza unei defecțiuni în data de 29.07.2020 Muzeul Banatului Montan nu poate fi vizitat.

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte