^Start

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Colectia numismatica cuprinde 14.500 monede

Colectia de istorie a tehnicii numara 900 piese

Colectia de carte si istoria artei - 300 de exemplare

Colectia de arta populara si etnografie - 1121 de piese

Program vizitare: Luni - Sâmbătă, 09:00 - 17:00

Vizitatori

Azi
Saptamana asta
Luna asta
Total
6353
17217
72683
3950951

# în secțiunea "Biblioteca electronică" puteți citi online publicațiile noastre

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

images/ro/Evenimente/Expoziia de pictur intitulat INNER THOUGHTS Gnduri interioare MAIA TRUULESCU - Afis.jpg

Vernisaj: joi, 26 mai 2022, ora 18:00, Muzeul Banatului Montan din Reșița

Cel de-al șaselea demers plastic semnat Maia Truțulescu ajunge în fața publicului joi, 26 mai, în sala de expoziții a Muzeului Batului Montan. Este vorba despre expoziția de pictură intitulată „INNER THOUGHTS” (Gânduri interioare), curator/critic de artă, Conf. univ. dr. Gabriel Kelemen, vicepreședinte UAP Timișoara. Expoziția se întinde pe două săli și reunește lucrări care au fost prezente în expozițiile din București și Timișoara, cât si lucrări realizate în ultimul an.

„Tânăra Maia Truțulescu este un prilej de maximă bucurie, nu vreau să zic lucruri mari dar este din punctul meu de vedere un miracol. Ce m-a bucurat când am întâlnit opera Maiei Truțulescu, a fost, în primul rând, inocența și seninătatea. Ea nu alunecă, după cum se vede, în derizoriu, nu pică în kitsch, nu alunecă în arta naivă. Ea nu este nici mare, nici mică. Este serioasă, asta mi s-a părut foarte interesant la ea, e ludică, senină. Ea-și oferă sufletul pe tavă, pe simeza asta atât de interesantă. Se simte că lucrează cu sufletul! Are un entuziasm aici, pe care mi-e greu să-l reconstitui, dar siguramente îl are prin carisma divină...

critic de artă, Conf. univ. dr. Gabriel Kelemen

Click pentru a vizualiza afișul evenimentului.

Click pentru a vizualiza comunicatul de presa.

images/ro/Evenimente/Vernisajul expoziiei foto-documentare Reia-150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur

Muzeul Banatului Montan Reșița organizează vernisajul expoziției foto-documentare în viziunea ing. Mihai/Michael Românu în cadrul programului „Reșița-150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur” care va avea loc marți, 17 mai, ora 18:00.

Expoziția conține fotografii de autor și reproduceri după fotografii documentare ale celor 16 locomotive cu abur din muzeul în aer liber dedicat acestora la Reşiţa, urmând un criteriu simplu de expunere - cronologia fabricaţiei pe serii (tipuri tehnologice) de producţie – atât pentru cele 13 locomotive fabricate la Reşiţa, cât şi pentru celelalte trei exponate, fabricate la Viena (StEG), Germania (Henschel, Kassel), Budapesta (MÁVAG).

Fotografiile realizate de dl. ing. Mihai Românu în perioada 2008-2009 se constituie într-o prezentare cu caracter documentar, bazată pe imagini fotografice realizate anterior celor două intervenţii tehnice de conservare a exponatelor (2011-2012; 2018), respectiv, clasării lor în categoria TEZAUR a patrimoniului cultural mobil, prin Ordinul 2218/04.04.2014 emis de Ministerul Culturii. În întregul său, Muzeul a fost clasat ca obiectiv de patrimoniu imobil, de importanţă naţională şi universală, sub codul: CS-II-a-A-10905, prin Ordinul Ministerului Culturii şi Cultelor nr. 2314/ 2004.

Expoziția este realizată cu sprijinul Asociației Germane de Cultură și educație a adulților Reșița și al revistei „Reflex”.

Click pentru a vizualiza afișul evenimentului.

Click pentru a vizualiza comunicatul de presa.

Click pentru a vizualiza invitația.

Județul Caraș-Severin este reprezentat la nivel național în cele mai înalte structuri care militează pentru interesele sectorului muzeal din România. Începând cu data de

Noaptea Muzeelor la Muzeul Banatului Montan 2022

Muzeul Banatului Montan organizează și anul acesta evenimentul dedicat Nopții Muzeelor. Programul special al Nopții Muzeelor începe sâmbătă, 14 mai 2022, la ora 16:00 și se va termina la ora 24:00, ultimul vizitator va intra la la ora 23:30. În cadrul acestui eveniment, accesul publicului va fi gratuit.

Cu această ocazie veți putea descoperi importanța activității industriale a orașului dar și a Banatului prin intermediul expozițiilor permanente. Solo-show-ul lui Dani Brici, Lessons for the other side , reprezintă interpretarea contemporană a acestei vieți industriale.
De asemenea, în cadrul programului „Reșița-150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur” pe simeze se află expoziția foto-documentară în viziunea inginerului Mihai Românu. Expoziţia prezintă cele 16 locomotive cu abur din muzeul în aer liber dedicat acestora la Reşiţa.

Click pentru a vizualiza afișul evenimentului.

Click pentru a vizualiza comunicatul de presa.

Volume publicate
Banatica
Vanzare de carte